Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a anunțat că începând cu 26 ianuarie, copiii cu vârsten cuprinse între 5 și 11 ani vor putea să se vaccineze.

Începe vaccinarea în rândul copiiilor de 5-11 ani

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV)a anunțat că micuții cu vârsta între 5 și 11 ani vor putea fi vaccinați cu Pfizer/ BioNTech împotriva COVID-19.

Campania de vaccinare pentru această grupă de vârstă va începe din 26 ianuarie 2022.

În perioada 21 – 25 ianuarie 2022 va fi livrată de către producător prima tranșă de vaccin pediatric anti COVID-19 destinat vaccinării copiilor cu vârste între 5-11 ani. Este vorba despre 114 000 de doze care vor fi distribuite la centrele de vaccinare pentru administrare la copiii din grupa de vârstă menționată.”, se arată într-un comunicat emis luni de Ministerul Sănătății.

Cum vă puteți programa copiii la vaccin

CNCAV a mai menționat că începând de marți, 13 ianuarie, cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale, se poate recurge la programarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani, pentru data de 26 ianuarie.

Programarea se va face doar în centrele de vaccinare ce se pot regăsi în platforma cu denumirea P_Ped, pe conturile părinților sau a reprezentanților legali ai copiilor.

La momentul actual, în platforma de programare sunt disponibile 219 cabinete de vaccinare pediatrice din întreaga țară.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Ianuarie 2022 - 03 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.