Mansarda şi acoperişul unui hotel din oraşul Rupea au fost mistuite de flăcări în noaptea de miercuri spre joi, turiştii autoevacuându-se la timp, astfel că nicio persoană nu a fost rănită în incendiu.

Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, pentru lichidarea incendiului, echipe ale pompierilor militari braşoveni şi din judeţul Mureş, precum şi voluntari de la serviciile pentru situaţii de urgenţă din Rupea, Racoş şi Hoghiz au acţionat peste 6 ore.

Pentru stingerea incendiului s-a intervenit atât din exteriorul hotelului, cu autospecialele de salvare la înălţime, cât şi din interiorul construcţiei.

La faţa locului au fost direcţionate 6 autospeciale cu apă şi spumă, 2 de salvare la înălţime, 3 de intervenţie, o autocisternă şi două echipaje ale SMURD.

Aproximativ 30 de persoane s-au autoevacuat. O singură persoană a suferit un atac de panică, fiind asistată la faţa locului de către echipajul medical al SMURD.

În urma incendiului au ars acoperişul hotelului pe o suprafaţă de aproximativ 400 de metri pătraţi şi mansarda, a precizat ISU Braşov. AGERPRES.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Ianuarie 2022 - 11 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.