Un bărbat și un copil riscă amenzi de 4 mii de lei fiecare după ce au anunțat la numărul de urgență, două alerte false cu bombe în Timișoara.

Vor plăti pentru alerte false cu bombă

Prima alertă a unei posibile bombe a fost anunțată la un liceu din Timișoara. În jur de 500 de copii si 70 de profesori au fost evacuați de urgență în curtea școlii și au așteptat afară, în frig.

Timp de mai bine de o oră zeci de echipe de pompieri, pirotehniști și o echipă de anti-tero au verificat întreaga clădire a Liceului Catolic pentru a identifica bomba care nici măcar nu exista. Se pare că apelul a fost făcut de un elev care nu s-a mai prezentat la școală de multă vreme.

A doua alertă, la centrul comercial din oraș

La scurt timp, un alt apel la 112 a anunțat o alertă cu bombă la un centru comercial din oraș. De această dată, autoritățile au ales să nu evacueze lumea, ci să identifice cine este persoana care face asemenea apeluri.

Retail jobs

Oamenii legii l-au identificat pe cel care a făcut aceste glume proaste. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 31 de ani ce are probleme psihice și a fost externat din spital în urmă cu trei zile. În urma verificărilor, în ambele cazuri s-a constatat că alarmele au fost false.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Ianuarie 2022 - 11 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.