Accesibilizarea staţiilor de metrou pentru utilizatorii transportului în comun cu metroul care au deficienţe de vedere va fi realizată în cadrul unui contract în valoare de peste 24 de milioane de lei parafat de Ministerul Transporturilor şi lnfrastructurii (MTI), în calitate de organism intermediar pentru transport, şi Metrorex S.A., în calitate de beneficiar, se arată într-un comunicat transmis, miercuri, AGERPRES.

Stațiile de metrou vor fi amenajate pentru persoanele nevăzătoare

Potrivit Metrorex, prin implementarea proiectului "Accesibilizarea staţiilor de metrou în funcţiune pentru persoanele cu deficienţe de vedere" vor fi montate benzi speciale din dale ceramice şi elemente din oţel inoxidabiI pentru direcţionarea persoanelor cu deficienţe de vedere, precum şi panouri informative de ghidaj în Braille care să le ofere acestora informaţii cu privire la staţia în care se află, harta metroului etc.

Valoarea contractului de finanţare este de 24.128.276,69 lei.

Finanțarea proiectului este asigurată de Fondul de Coeziune

"Avantajul social al implementării proiectului îl reprezintă asigurarea accesului şi a utilizării metroului pentru persoanele cu deficienţe de vedere în condiţii optime de siguranţă şi confort. De asemenea, prin implementarea rutelor ghidate pentru persoanele cu deficienţe de vedere se va putea creşte şi viteza pietonală de deplasare, ceea ce va duce la creşterea gradului de confort pentru publicul ţintă şi promovarea transportului cu metroul. Totodată, metroul asigură şi degrevarea traficului rutier şi reducerea emisiilor poluante din regiune", se arată în comunicatul citat.

Retail jobs

Proiectul este cofinanţat din Fondul de Coeziune prin POIM.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Ianuarie 2022 - 03 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.