De Ziua Culturii Naționale, 15 ianuarie, toți vizitatorii vor avea acces gratuit la Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” în expunerea permanentă a muzeului precum şi în expoziţia temporară „Moon Impact – a geological story”.

Intrare liberă la Muzeul „Antipa” de Ziua Culturii Naţionale

Cu ocazia acestei zile se organizează prezentații speciale pentru copii unde pot să descopere conexiunea dintre ştiinţă, natură şi poezie, participând gratuit la atelierele online „Graţia lebedelor”, desfăşurate pe platforma Zoom.

Atelierele vor fi susținute de specialişti ai muzeului şi sunt preconizate pentru copii cu vârste cuprinse între 5 şi 7 ani (între orele 11.00 – 12.00) şi copiilor cu vârste cuprinse între 8 şi 11 ani (între orele 13.00 – 14.00).

Participarea la atelierele online „Graţia lebedelor”, este gratuită, fiind necesară doar înscrierea prin formularul de rezervare https://antipa.ro/rezervari/, în limita a 15 locuri/atelier.

Programul de vizitare a muzeului în această zi

Vizitatorii vor avea ocazia să descopere mai multe informații despre formarea Pământului şi a Lunii, vor putea admira peste 250 de eşantioane de roci, meteoriţi, modele 3D, holograme şi proiecţii video în cadrul expoziţiei temporare „Moon Impact”, aflată în Sala Multimedia de la parterul Muzeului.

În această zi, curioșii vor putea admira de aproape o parte din patrimoniul ştiinţific impresionant al muzeului: circa 2 milioane de exemplare de nevertebrate şi vertebrate (actuale şi fosile) provenind din România şi din diverse zone geografice, care transformă Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” într-un adevărat „jurnal” al biodiversităţii planetei, fiind și cea mai importantă sursă de documentare pentru cercetarea zoologică românească.

Citeste si:
Intrare gratuită la UNTOLD și Neversea pentru elevii cu 10 la BAC
Intrare gratuită la UNTOLD și...

Programul de vizitare din această zi este între orele 10.00 şi 19.00 (ultima oră de intrare fiind 18.00).


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Ianuarie 2022 - 02 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.