Incidența cazurilor de infectare cu coronavirus din Capitală a ajuns la 3,32 la mia de locuitori, iar Bucureștiul a fost inclus în scenariul roșu.

Capitala a intrat în scenariul ROȘU

Miercuri, rata de infectare din Capitală a ajuns la 3,32 la mia de locuitori, înregistrând o creștere considerabilă față de ziua de marți, când a fost raportată o incidență de 2,97. În urma trecerii pragului de 3, Bucureștiul a intrat în scenariul roșu.

Odată de trecerea pragului de 3 la mie se aplică criteriul ratei de vaccinare a profesorilor și angajaților din instituțiile de învățământ pentru desfășurarea orelor cu prezență fizică.

Dacă acest prag se află sub 60%, elevii vor trece la cursurile online, iar copiii de grădiniță vor sta acasă. Potrivit ministrului Educației la ultima raportare, în Capitală, dintre 655 de unități de învățământ, 57 aveau rata de vaccinare a personalului sub 60%.

CMBSU va organiza o ședință în contextul creșterii cazurilor

Totodată, depășind pragul de 3 la mie, restaurantele, cinematografele, sălile de fitness și alte activități au voie să activeze până la maximum 30% din capacitate.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) va organiza o ședință miercuri pentru a stabili ce măsuri vor intra în vigoare care urmare a creşterii incidenţei COVID-19.

Prefectura Capitalei a menționat că ședinţa CMBSU va începe în jurul orei 15.00 şi se va desfăşura în sistem videoconferinţă.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Ianuarie 2022 - 12 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.