Mai mulți locuitori din localitatea Valea Seacă, județul Iași, au fost evacuați din propriile case după ce în apropierea acestora au fost găsite mai multe bombe de război neexplodate.

Bombe de război, depistate într-o localitate din Iași

Specialiştii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au identificat în zonă armament de război neexplodat, nouă proiectile reactive de 132 de milimetri şi un motor al unei astfel de rachete.

Pirotehniștii au început să verifice întreg perimetrul pentru a identifica dacă există și altă muniție de război. 13 persoane au fost evacuate din propriile case pentru siguranța acestora. Până când specialiștii nu își vor finisa treaba, locuitorii au fost rugați să trăiască la rude.

Pirotehniștii vor continua și astăzi să caute și alt armament de război care poate exploda în orice moment și poate pune în pericol viața locuitorilor. Specialiștii vor analiza în cele din urmă de unde provine această muniție de război.

Retail jobs


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Ianuarie 2022 - 10 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.