Compania aeriană Wizz Air s-a poziţionat în top zece cele mai sigure companii aeriene low-cost pentru 2022, conform unei evaluări realizate de Airline Ratings, a anunţat luni operatorul aerian.

Wizz Air, una dintre cele mai sigure companii aeriene low-cost pentru 2022

AirlineRatings.com, singura agenţie din lume de evaluare a siguranţei, produselor şi protocoalelor Covid-19 la nivelul industriei aeriene, a listat topul celor mai sigure companii aeriene low-cost pentru 2022 dintre cele 385 de companii pe care le monitorizează.

Printre criteriile folosite de agenţia evaluatoare pentru a decide topul celor mai sigure companii aeriene low-cost se numără istoricul accidentelor din ultimii doi ani, incidentele grave din ultimii cinci ani, rezultatele verificărilor efectuate de Organizaţia Internaţională a Aviaţiei Civile (ICAO), listele companiilor interzise în UE şi vârsta flotei.

Wizz Air are cea mai rapidă creştere din Europa

Wizz Air operează una dintre cele mai noi flote de 149 de aeronave Airbus A320 şi A321 şi Airbus A320neo şi A321neo, cu o medie de vârstă de 5 ani. Wizz Air are o comandă totală de 329 de aeronave Airbus neo, ce oferă o tehnologie aeronautică de vârf pe piaţă şi motoare de ultimă generaţie, sprijinind obiectivul companiei aeriene de a ajunge la 500 de aeronave până în 2030 şi angajamentul său continuu faţă de sustenabilitate.

"În cadrul WIZZ, siguranţa şi securitatea pasagerilor, echipajului şi aeronavelor reprezintă prioritatea noastră, în special în aceste vremuri nesigure din ultimii doi ani. Suntem încântaţi să primim nominalizarea Airline Ratings, care a plasat Wizz Air în top zece cele mai sigure companii aeriene low-cost pentru 2022, o realizare ce evidenţiază din nou profesionalismul de top al echipei noastre şi angajamentul de a le oferi pasagerilor din reţea zboruri sigure la bordul aeronavelor noastre moderne", a spus Paulina Gosk, Corporate Communications Manager la Wizz Air.

Wizz Air, compania aeriană low-cost cu cea mai rapidă creştere din Europa, operează o flotă de 149 de aeronave Airbus A320 şi A321. Wizz Air să fie alegerea preferată a 10,2 de milioane de pasageri în anul financiar care s-a încheiat pe 31 martie 2021. Compania este listată la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ, potrivit Agerpres.

Citeste si:
România a reclamat WizzAir la UE. Operatorul poate rămâne fără licență
România a reclamat WizzAir la...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Ianuarie 2022 - 03 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.