Începând de sâmbătă, măștile textile și cele din plastic sunt interzise în spațiile închise și deschise. Autoritățile anunță că persoanele care vor încălca această regulă riscă să fie sancționate cu o amendă de până la 2.500 de lei.

Amendă uriașă pentru persoanele care vor purta în continuare mască textilă

În urma aprobării noilor măsuri, este nevoie și de o verificare a cetățenilor pentru a fi siguri că respectă aceste restricții. Agenții vor fi cei care vor avea grijă ca românii să se conformeze. Ministrul de Interne, Lucian Bode, a fost întrebat cum se va face verificarea în teren și ce indicații vor primi agenții, acesta precizând că nu este nevoie de indicații, ci de lege.

"Nu au nevoie de indicații, ci de lege. Câtă vreme hotărârea CNSU și Hotărârea de Guvern sunt clare, iar ordinul de ministru vine în completarea celor două, polițișii și jandarmii, cei care verifică respectarea acestor măsuri, trebuie să aibă fundament legea, nu indicațiile ministrului", a declarat Lucian Bode, la un post TV.

Până la 2.500 de lei amendă pentru purtarea unei măști textile

Ministrul a mai afirmat că potrivit spuselor experților, tulpina Omicron se răspândește cu repeziciune, iar transmisibilitateaacesteia este una foarte mare. În aceste condiții, purtarea măștilor de protecție este esențială în limitarea răspândirii virusului.

Bode a mai menționat și despre sancțiunile care vor fi aplicate persoanelor care nu vor conforma noilor reguli, și anume de a purta doar mască medicală sau de tip FFP2.

"Este amenda care se aplică pentru portul măștii neconforme, nu am umblat la cuantumul amenzilor", a menționat ministrul de Interne.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Ianuarie 2022 - 11 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.