Un număr de 178.500 de doze de vaccin Spikevax/Moderna a ajuns vineri la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino", informează Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.
 

Alte 178.500 de doze de vaccin Moderna au ajuns în țară

Potrivit sursei citate, transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin au fost aduse în Bucureşti pe cale terestră.

Dozele de vaccin vor fi distribuite, după cum urmează:

* Centrul Regional de Depozitare Braşov - 36.000 doze

* Centrul Regional de Depozitare Cluj - 36.000 doze

* Centrul Regional de Depozitare Constanţa - 36.000 doze

* Centrul Regional de Depozitare Iaşi - 34.500 doze

* Centrul Regional de Depozitare Timişoara - 36.000 doze.

CNCAV menţionează că, până în prezent, 3.182.400 de doze Moderna au fost recepţionate, iar 966.712 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei, potrivit Agerpres.

Vaccinarea anti-COVID-19 la nivel național

Până în prezent, în România au fost administrate 15,7 milioane de doze de vaccin. Aproximativ 7,74 milioane de români sunt vaccinați cu schema completă de vaccin, reprezentând 40,1% din populația țării.

Retail jobs

La nivel mondial, s-au administrat circa 9,21 miliarde de doze de vaccin, repezentând 49,8% din populația din întreaga lume.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Ianuarie 2022 - 12 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.