Comitetul Național pentru Situații de Urgență a întocmit o nouă listă de restricții anti-COVID-19 pentru prevenirea valului 5 al pandemiei.

Măștile FFP2 sau cele medicale, obligatorii în toate spațiile din România

Prin urmare, CNSU a propus ca starea de alertă să fie prelungită pentru o perioadă de încă 30 de zile, începând cu data de 08.01.2022. Totodată, începând cu data de 8 ianuarie, au fost propuse o nouă serie de măsuri menite pentru a preveni un nou val de infecții.

Cea mai importantă măsură este interzicerea folosirii măștilor de protecție din material textil, fiind acceptate doar măștile de tip medical sau cele FFP2. În același timp, Guvernul pledează pentru ca angajații să fie testați anti-Covid în fiecare săptămână.

”Art.4 - Se propune ca, pentru preîntâmpinarea afectării activității autorităților/operatorilor economici deținători de infrastructuri critice, prin acte administrative ale conducătorilor acestora, să fie dispuse măsuri suplimentare pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 care să vizeze testarea săptămânală a tuturor angajaților, desfășurarea activității în schimburi sau ture cu evitarea contactului între acestea sau utilizarea unor măști cu un grad mai ridicat de protecție (FFP2) în zonele aglomerate.” - se arată în hotărârea CNSU de miercuri.

Retail jobs

Cele mai importante noi măsuri anti Covid-19 propuse de CNSU

Autoritățile au optat pentru utilizarea măştilor de tip FFP2 şi a celor chirurgicale deoarece măștile din material textil nu ar atât de sigure în protecția contra coronavirusului. Specialiștii mai menționează că pentru orice tip de mască nu am opta, aceasta trebuie schimbată odată la 3 ore, în cazul în care avem o activitate fizică solicitantă.

Potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Minnesota, dacă o persoană infectată cu virusul COVID-19 nu poartă mască, iar cel expus poartă o mască textilă, persoana va fi protejată în jur de 20 de minute, 30 de minute de protecție va avea parte cu masca chirurgicală și două ore și jumătate îl va proteja dacă va purta o mască tip FFP2.

Documentul integral cu cele mai importante noi măsuri anti Covid-19 propuse de Comitetul Național pentru Situații de Urgență în 5 ianuarie poate fi citit aici.

Citeste si:
Rata de incidență COVID din București a ajuns sub 13 cazuri la mia...
Rata de incidență COVID din...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Ianuarie 2022 - 03 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.