Asistentul maternal suspectat de abuzarea a două minore a fost suspendat din funcţie până finalizarea cercetărilor de către organele abilitate, potrivit unui punct de vedere al Primăriei Sectorului 4.

Pe 14 iulie 2021, autoritatea locală a luat la cunoştinţă despre un posibil abuz comis de asistentul maternal asupra a două minore aflate în plasament la familia acestuia.

Conform sursei citate, DGASPC Sector 4 a luat imediat măsura preluării minorelor de la familia asistentului maternal, a instituit protecţia lor în regim de urgenţă la unul din centrele aflate în subordine şi l-a suspendat din funcţie pe asistentul maternal.

Totodată, a fost sesizată Poliţia şi a fost informată Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii, se mai arată în punctul de vedere.

Secţia 26 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de viol, agresiune sexuală şi coruperea sexuală a minorilor de către asistentul maternal.

Retail jobs

"Cercetările au fost declanşate în luna iulie 2021, când subunitatea de poliţie a fost sesizată de către un reprezentant al unui centru de primire în regim de urgenţă cu privire la faptul că două minore ar fi fost victimele unor agresiuni sexuale, fiind indicat ca posibil agresor asistentul maternal la care se aflau in plasament", a informat Poliţia Capitalei. AGERPRES.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Ianuarie 2022 - 08 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.