Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a acuzat Parlamentul deoarece blochează aprobarea certificatului verde de vaccinare la locul de muncă.

Rafila, acuzații la adresa Parlamentului legate de certificatul verde

Rafila se arată indignat de faptul că Parlamentul se opune în aprobarea certificatului verde la locul de muncă. Acesta susține că adoptarea târzie a certificatului va scădea tot mai mai mult din eficacitatea lui.

"Este atributul Parlamentului să ia o decizie cu acest certificat verde, este un proiect de lege depus în Parlament de mai mult timp, care a fost respins de Senat. În momentul de faţă se găseşte la Camera Deputaţilor. Probabil că există un blocaj la nivel legislativ şi când a existat o propunere tehnică din partea Ministerului Sănătăţii, ea ar fi trebuit să poată să îşi facă efectul atunci când se înregistrează o creştere care ar putea să sugereze un val pandemic important.", a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Retail jobs

Certificatul verde în mijloacele de transport în comun

Ministrul a menționat că îi este greu să spună dacă acesta va fi adoptat în luna ianuarie.

Cât despre posibilitatea introducerii certificatului verde în mijloacele de transport în comun, așa cum se practică deja în Italia, Rafila a afirmat că la moment nu există discuţii suplimentare legate de acest subiect.

"Tocmai am discutat despre certificatul COVID, era similar cu cel pentru locul de muncă, lumea în general la muncă merge cu transportul în comun şi e un singur tip de certificat. Depinde ce decizie va fi la nivel politic, deocamdată nu există alte discuţii suplimentare legate de introducerea acestui certificat", a specificat ministrul Alexandru Rafila.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Ianuarie 2022 - 01 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.