Fugarul care le-a scăpat polițiștilor printre degete, pe aeroportul din Cluj, în urmă cu două săptămâni, a fost prins ieri, în Timișoara. Acesta le-a spus polițiștilor că era gata să se predea.

Fugarul de pe aeroportul din Cluj, care i-a făcut pe polițiști cu mâinile în buzunar, a fost prins după două săptămâni

Bărbatul de 37 de ani din Huedin, condamnat la un an și jumătate de închisoare în Anglia, fiind cercetat pentru diverse fapte și în alte țări, a fost depistat printre pasagerii unei curse venite din Londra, în 21 decembrie 2021. În momentul sosirii, după scanarea documentelor, agenților le-a apărut în sistem că individul este dat în urmărire.

Infractorul a fost condus spre o altă poartă a aeroportului, nefolosită la acel moment, pentru a fi mai apoi condus într-o încăpere de unde urma să fie transportat la o secție de poliție. Într-un moment de neatenție al autorităților, el a ieșit din terminal, a urcat într-un taxi și a plecat. La câteva străzi distanță, a oprit mașina în care se afla, a coborât și s-a făcut nevăzut.

„În data de 21.12.2021, la ora 19:45, pe Aeroportul International din Cluj Napoca, din direcția Luton, un cetățean român a fost înapoiat de autoritățile din Marea Britanie. Acesta a fost preluat de la aeronava de către un polițist de frontieră în vederea efectuării formalităților de intrare în țară.

Pe timpul verificărilor suplimentare în linia a doua de control, derulate în astfel de situații, bărbatul a profitat de un moment de neatenție al polițistului, s-a amestecat in mulțime și a ieșit din incinta aeroportului. În urma verificărilor s-a stabilit ca bărbatul, domiciliat pe raza județului Cluj, figurează în atenția autorităților române, pentru infracțiuni la regimul circulației.

Imediat au fost formate echipe operative, fiind alertate structurile locale ale poliției și jandarmeriei, in vederea depistării persoanei in cauza. Cercetările continuă, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale. Totodată, la nivelul instituţiei au fost demarate verificări interne în vederea stabilirii împrejurării în care s-a produs evenimentul şi au fost dispuse măsuri pentru a preîntâmpina astfel de situaţii", transmitea atunci Poliția de Frontieră într-un comunicat.

Citeste si:
Emily Burghelea a tras o sperietură sora cu moartea. Cu ce probleme...
Emily Burghelea a tras o...

Bărbatul a fost prins abia după două săptămâni, în județul Timiș. Le-a spus polițiștilor că voia, oricum, să se predea. Acesta a fost dus la Penitenciarul Timișoara.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Ianuarie 2022 - 08 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.