Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut declarații cu privire la organizarea olimpiadelor şi concursurilor şcolare. Acesta a anunțat că, din păcate, în acest an, din cauza epidemiei de coronavirus, aceste competiții nu vor fi organizate.

Ministrul Educației, despre amânarea olimpiadelor

Cîmpeanu a declarat că după o pauză de doi ani din cauza pandemiei de coronavirus, urmau să aibă loc mai multe concursuri, olimpiade li concursuri educative.

„După doi ani de întrerupere, Ministerul Educaţiei a decis reluarea etapizată a olimpiadelor şi concursurilor şcolare. La momentul suspendării competiţiilor şcolare, urmau să se organizeze: 78 de olimpiade naţionale, 67 de concursuri naţionale, 171 de concursuri educative cu finanţarea Ministerului Educaţiei, precum şi 150 de concursuri educative naţionale şi 1.839 de concursuri regionale şi interjudeţene fără finanţarea Ministerului Educaţiei", a transmis, luni, Ministerul Educaţiei.

Olimpiadele, amânate din cauza COVID-19

Sorin Cîmpeanu a menționat că această decizie vine pe fonul epidemiei de COVID-19 care încă este incontrolabilă și preferă să se prevină o explozie a cazurilor și un tablou trist, deoarece astfel de competiții nu pot fi organizate în condiții de siguranță.

„Din păcate, contextul epidemiologic nu permite reluarea tuturor acestor competiţii în condiţii de siguranţă, motiv pentru care principiul care a stat la baza primei selecţii a fost prioritizarea participării României la competiţiile internaţionale anunţate pentru anul 2022. Toate competiţiile listate în prima etapă sunt competiţii care prevăd etape internaţionale. În perioada următoare, listele competiţiilor vor fi actualizate cu alte olimpiade şi concursuri care nu prevăd etape internaţionale, dar au tradiţie şi participare naţională în sistemul de învăţământ preuniversitar, precum olimpiadele de istorie sau de limba şi literatura română", a precizat MEN.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Ianuarie 2022 - 12 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.