Toate instituțiile de învățământ școlare din municipiul Giurgiu au trecut la cursurile online deoarece autoritățile locale afirmă că nu suficiente resurse financiare pentru a asigura căldura în școli.

Școlile din Giurgiu nu funcționează pentru că nu au bani de căldură

Primarul municipiului a declarat pe 30 decembrie 2021 că asigurarea cu căldură a instituțiilor a fost achitată doar până în 3 ianuarie 2022.

„Având în vedere dificultăţile financiare cu care ne confruntăm, vă informăm că nu putem continua asigurarea agentului termic în şcoli, motiv pentru care, în perioada 3-9 ianuarie, cursurile în şcolile din municipiul Giurgiu se vor desfăşura online”, se arată într-o informare transmisă luni Inspectoratului Judeţean Şcolar de către Primăria Giurgiu, potrivit Agerpres.

Ce cheltuieli sunt estimate acum pentru căldura în școli

Primarul municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu,încă din ultimele zile ale lui 2021 a subliniat faptul că fără un ajutor bănesc de la Guvern nu vor face față cu încălzirea instituțiilor școlare şi există posibilitatea ca orele online să fie unica ieșire din situație, lucru ce s-a și întâmplat între timp.

Retail jobs

„Nu vă ascund faptul că ne găsim în situaţia să avem gaz plătit până la data de 3 ianuarie 2022”, a spus primarul în 30 decembrie 2021.

Primarul a menționat că majorarea preţului gazului a provocat cheltuielile spontane municipalităţii, în sumă de aproximativ 180.000 de lei pe zi, respectiv aproximativ cinci milioane de euro pe sezonul rece, lucru ce este „catastrofal” şi „nu se poate trece peste această iarnă decât iarăşi cu ajutor guvernamental”, deoarece şcolile, creşele şi grădiniţele erau asigurate cu căldură după un program de 12 ore pe zi cuprins între orele 4,00 şi 16,00.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Ianuarie 2022 - 04 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.