Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă Motru a sistat furnizarea agentului termic din oraș, din data de 30 decembrie, de la ora 18.00. Sâmbătă, 1 ianuarie, când s-a întrunit Comitetul Local pentru Situații de Urgență, au fost anunțate câteva soluții. Una dintre ele: chemarea preotului pentru sfințirea instalațiilor defecte.

Locuitorii din Motru au rămas fără căldură. Un preot a fost chemat să facă slujbă la sistemul de termoficare

Motrenii nu au apă caldă și căldură de prea mult timp din cauză că instalația de alimentare a cazanului a fost obturată, o pompă a fost gripată și mai multe garnituri s-au ars. Conform Gorjeanul, sâmbătă, în vreme ce muncitorii lucrau la remedierea defecțiunii, la sediul uzinei a venit un preot, care a fost chemat să sfințească locul avariei.

În pofida eforturilor, sistemul tot nu funcționează. Pe instalație s-ar fi format dopuri care opturează transportul păcurei către injectoare. Primăria a sugerat într-o postare pe pagina oficială de Facebook un control amănunțit la păcură.

Se suspectează că acest combustibil utilizat de uzină este de proastă calitate, dar se plătește precum unul calitativ. Totodată, primarul Cosmin Morega a cerut demisia celor responsabili.

Între timp, municipalitatea a anunțat că „s-a început procedura de încălzire a cazanului”. Nu este estimat, însă, un interval de timp în care instalația va fi din nou operațională.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Ianuarie 2022 - 02 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.