Nici bine nu a început anul, că elevii se întorc la școală. Cursurile au început astăzi pentru cei din gimnaziu și liceu. Deși nemulțumirea părinților și a copiilor a guvernat situația, autoritățile din Educație au transmis că nu există o altă variantă pentru recuperarea zilelor libere de anul trecut. Și medicul Octavian Jurma a blamat hotărârea aleșilor, numind-o „dezolantă”. „Nici dacă plănuiau un experiment de infectare în masă nu puteau alege un moment mai bun”, a comentat acesta.

Medicul Octavian Jurma, avertisment dur după deschiderea școlilor

Elevii din gimnaziu și cei din liceu au revenit din 3 ianuarie în bănci. Clasele primare și grădinițele vor începe cursurile pe 10 ianuarie.

„Se deschid școlile în format fizic în România la 3 zile după Revelion. Exact timpul mediu de incubație pentru cazurile de Omicron. Este o decizie dezolantă.Astfel după ce petrecerile și minivacanța de Revelion au răspândit Omicron în toate orașele din România, școlile vor asigura răspândirea Omicron în toate familiile care au copii la școală în România, iar părinții și bunicii acestor copii le vor răspândi la birou sau în biserici și celor care nu [mai] au copii în școli.

Nici dacă plănuiau un experiment de infectare în masă și demolarea controlată a sistemului medical, nu puteau alege mai bine suprapunerea unor seturi de evenimente de tip super-spreader atât de corect pentru a asigura o explozie de cazuri”, a scris Octavian Jurma pe Facebook.

„Dintre cei trei factori agravanți, deschiderea școlilor în format fizic la trei zile după petrecerile de anul nou pentru a recupera o vacanță inutilă și pe care nimeni nu a cerut-o, este fără îndoială cea mai irațională măsură posibilă dintre toate. Pentru această decizie nu mai trebuie să căutăm motive epidemiologice ci motive psihiatrice, în zona de psihopatie”, a adăugat acesta.

Specialistul timișorean mai spune că prin deciziile luate de autorități valul Omicron a început mai rapid și va lovi țara în următoarele săptămâni: „Pentru a simplifică calculele în perioada următoare, putem considera debutul oficial al valului 5-Omicron în dată de 1 ianuarie 2022... Debutul valului confirmă și prognoza că Omicron va deveni dominantă până la finalul acestei săptămâni.

Citeste si:
A început greva generală în școlile din România, prima după 18 ani....
A început greva generală în...

De săptămâna viitoare Omicron va forță valul în regim turbo și mă aștept să terminăm săptămâna la peste 2,500 de cazuri pe zi (sunt excesiv de rezervat aici)... Debutul valului 5 a fost deci avansat cu aproape 2 săptămâni față de prognoza INSP, tocmai datorită măsurilor de relaxare inoportune, a abandonării certificatului verde și a deschiderii școlilor în cel mai prost moment posibil din punct de vedere epidemiologic”.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Ianuarie 2022 - 10 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.