Începând cu noul an, bucureștenii vor fi nevoiți să achite de până la 7 ori mai mult pentru locurile de parcare, în dependență de zonă.

Tarife majorate pentru locurile de parcare

Bucureștiul este împărțit în patru zone privind locurile de parcare: A, B, C, D. Cea mai scumpă zonă este zona A, care reprezintă centrul. În această arie, majorarea taxei a fost de la 84 de lei, la 600 de lei pe an. În zona B, prețul va fi de 500 lei anual față de 66 de lei, iar în zona C se va percepe o taxă de 400 de lei față de 55 de lei. În zona D, locuitorii vor scoate din buzunare 300 de lei anual, față de 37 de lei.

Taxele au fost majorate la solicitarea primarilor de sector din Capitală. Principala modificare este că taxa parcării este calculată acum anual, nu pe zi cum se obișnuia înainte.

În jur de 220.000 de locuri de parcare în București

În Sectorul 4 al Capitalei, locuitorii care își doresc să dețină un loc de parcare închiriat de la primărie, trebuie să plătească o sumă de 600 de lei. În București au fost amenajate în jur de 220.000 de locuri de parcare, de cinci ori mai puține decât ar fi nevoie pentru a acoperi numărul de mașini.

Noile taxe de parcare vor intra în vigoare începând cu noul an 2022.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Ianuarie 2022 - 04 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.