Trei tineri din Constanţa, printre care și un copil de 3 ani, au fost transportați la spital în noaptea de Revelion cu multiple arsuri după ce au aprins petarde, a informat Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ).

Au ajuns la spital după ce au aprins petarde

Serviciul de ambulanță a fost solicitat în 130 de cazuri în noaptea de Revelion, 60 dintre pacienţi fiind transportaţi la unităţi medicale. Cele mai multe cazuri de urgență au fost raportate în municipiul Constanţa.

″În cursul nopţii de Revelion au fost 130 de solicitări în tot judeţul Constanţa, dintre care 58 la nivelul localităţii Constanţa. Din cei 130 de pacienţi au fost transportaţi la spital 60. Ca şi cazuri deosebite, au fost opt cazuri de etilism acut şi trei cazuri de arsuri datorate petardelor. Cele trei cazuri au fost la Cernavodă, Cotu Văii şi Hârşova. De la Cernavodă şi Cotu Văii pacienţii au ajuns la spitalul judeţean, iar cel de la Hârşova a rămas la Spitalul Hârşova. În rest, au predominat crizele hipertensive, colicile abdominale şi traumatismele de diferite etiologii”, a declarat purtătorul de cuvânt al SAJ Constanţa, Claudia Tatarici.

Retail jobs

Potrivit acesteia, persoanele care au avut de suferit din urma petardelor au fost un copil de 3 ani alegându-se cu o arsură abdominală, un adolescent de 15 ani cu arsură oculară şi un adult, afectat la o mână.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Ianuarie 2022 - 03 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.