Părinții români ai unui bebeluș de 6 luni au fost condamnați în Anglia pentru uciderea pruncului lor, care a murit după ce a suferit traumatisme severe. Copilul suferea de sindromul Down.

Doi români stabiliți în Anglia au fost condamnați pentru uciderea bebelușului lor de 6 luni

Mihai-Cătălin Gulie, în vârstă de 28 de ani, a fost găsit vinovat de uciderea lui Robert Ion, în urma unui proces care a durat trei săptămâni, conform publicației Chester Standard. Gabriela Ion, în vârstă de 35 de ani, a fost găsită culpabilă pentru că a provocat/permis moartea lui Robert Ion.

Cei doi s-au prezentat vineri în fața instanței, unde Mihai-Cătălin Gulie a fost condamnat la închisoare pe viață. Bărbatul trebuie să stea 20 de ani după gratii, înainte de a fi eligibil pentru a cere eliberarea condiționată.

Copilul avea sindromul Down

Robert Ion a fost diagnosticat la naștere cu sindromul Down și și-a petrecut primele luni din viață în spital. Acesta a putut fi luat acasă abia anul trecut, înainte de Crăciun. El locuia împreună cu părinții și sora mai mare, în Mersey Road, Widnes, un oraș în comitatul Cheshire.

În data de 18 februarie 2021, mama s-a dus la magazin, în jurul orei 11:26, și s-a întors câteva minute mai târziu, aproape de ora 11:30. Când a intrat în casă, Mihai-Cătălin Gulie i-a spus că Robert nu mai respiră. Dat fiind că nu cunoștea limba engleză, inculpatul și-a rugat un prieten să sune la ambulanță. Ajunși la fața locului, paramedicii au început manevrele de resuscitare. După șase minute, micuțul a fost urcat în ambulanță și dus la o unitate medicală.

Medicii au descoperit, în urma evaluărilor, că băiatul se afla într-o stare critică. Suferise o fractură de craniu și o leziune cerebrală ireversibilă și avea coaste fracturate. Robert a murit trei zile mai târziu, pe 21 februarie, la spital.

Conform sursei menționate, mama băiatului ar fi încercat să ascundă rănile provocate de tată cu pastă de dinți. În timpul audierilor, Mihai-Cătălin Gulie a declarat că îl iubea pe Robert și a negat că l-ar fi agresat.

Citeste si:
Karmen, despre experiențele paranormale trăite de părinții ei:...
Karmen, despre experiențele...

„Acesta a fost un caz extrem de dificil și emoționant pentru toți cei implicați. Moartea lui Robert a fost îngrozitoare. El luptase deja în primele luni ale vieții cu diverse probleme de sănătate, doar pentru a suferi mai mult. Apoi i s-a luat viața cu cruzime de către oamenii care ar fi trebuit să aibă cel mai mult grijă de el.

Ceea ce au făcut Gulie și Ion este de neimaginat, iar acum se confruntă cu consecințele acțiunilor lor în spatele gratiilor. Salut sentințele pronunțate de instanță și mulțumesc ofițerilor care au lucrat la acest caz foarte dificil și provocator și care au ajutat la obținerea acestor condamnări și a dreptății pentru Robert”, a declarat inspectorul Nigel Parr, responsabil de anchetă.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 Noiembrie 2021 - 01 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.