Guvernul a decis să facă punte între weekend și 1 decembrie, Ziua Națională a României, salariații căpătând astfel o minivacanță care se întinde pe cinci zile. Programul complet al zilelor libere de care se pot bucura românii. 

 

Minivacanță pentru bugetari de 1 decembrie: Zile libere

Românii vor avea o minivacanță prelungită, deoarece ziua de 29 noiembrie va fi liberă. S-a creat astfel o punte între zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie, care sunt zile libere legale. De asemenea, elevii primesc și ei o veste bună, fiindcă nu vor trebui să meargă luni la școală și se vor întoarce la cursuri tocmai joi. Așadar, va fi o săptămână relaxată, căci munca va începe joi și se va termina vineri.

Alte zile libere legale vor mai fi pe 25 și 26 decembrie, dar și după Anul Nou, pe 1 și 2 ianuarie. Trebuie menționat că angajații care nu lucrează pe data de 29 noiembrie trebuie să-și recupereze această zi. Ei trebuie să-și prelungească programul de muncă până pe 31 decembrie.


  • 27 noiembrie, sâmbătă

  • 28 noiembrie, duminică

  • 29 noiembrie, zi liberă (luni)

  • 30 noiembrie: Sfântul Andrei – zi liberă legală (marți)

  • 1 Decembrie: Ziua Națională a României – zi liberă legală (miercuri)

„Prevederile actului normativ nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza procesului de producţie sau specificului activităţii, şi nici magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în ziua de 29 noiembrie sau participanţilor în aceste procese.

De asemenea, la solicitarea justificată a conducătorului instituţiei sau autorităţii publice, prevederea potrivit căreia ziua de 29 noiembrie este zi liberă ar putea să nu se aplice”, se menţionează în comunicat.

Conform documentului aprobat de Guvern, prin centrala Ministerului Finanţelor se vor efectua operaţiuni de încasări şi plăţi, operaţiuni de plăţi privind serviciul datoriei publice, precum şi eventualele operaţiuni de debitare dispuse de Comisia Europeană din contul de resurse proprii în lei deschis la Trezoreria Statului.

Citeste si:
Programul manifestărilor de 1 Decembrie, Ziua Națională a României....
Programul manifestărilor de 1...

De asemenea, unităţile/subdiviziunile administrativ-teritoriale, care în data de 29 noiembrie 2021 au scadenţă la obligaţiile de plată aferente convenţiilor de împrumuturi din venituri din privatizare, potrivit scadenţarelor de plată anexate acestora la convenţiile de împrumut, vor efectua plata sumelor scadente înaintea acestei date.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Noiembrie 2021 - 10 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.