CNSU a adoptat o nouă listă a țărilor cu risc epidemiologic, pentru toate cele trei zone.

Lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic

Comitetul Național pentru Situații de Urgență, în ședința din 26 noiembrie 2021, Hotărârea numărul 106, a aprobat actualizarea listei țărilor/teritoriilor cu risc epidemiologic COVID-19 ridicat.

În zona roșie a intrat Monaco, iar în zona galbenă au fost incluse:


  • din zona roșie, în urma scăderii numărului de infectări: România și Guam;

  • din zona verde, în urma creșterii cazurilor de COVID: Italia, Aruba, Malta și Insulele Virgine ale Statelor Unite;

În zona verde au intrat Botswana, Brunei Darussalam și Insulele Falkland.

Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic poate fi consultată AICI.

Condiții de intrare în România

Persoanele care vin din zona galbenă nu sunt plasate în carantină doar dacă sunt vaccinate împotriva COVID-19, au fost infectate în trecut sau prezintă un test PCR nu mai vechi de 72 de ore.

Pentru cei veniți din țările din zona roşie, se acceptă testul sau adeverința care atestă trecerea prin boală. În acest caz, testul nu mai scutește de carantină.

Carantina este aplicată pentru o perioadă de 14 zile, dar este valabilă şi varianta în care dacă o persoană carantinată face un test COVID-19 în a opta zi de carantină şi rezultatul e negativ poate ieşi din carantină în a zecea zi.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Noiembrie 2021 - 01 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.