Candidatul propus pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri în cadrul audierilor din Parlament că intenționează să facă schimbări în ceea ce privește deciziile și funcționalitatea gestionării pandemiei de coronavirus.

Propunerile de modificări ale lui Rafila la nivel de Ministerul Sănătății

Alexandru Rafila a fost întrebat dacă se gândește la demiterea lui Raed Arafat, care în prezent ocupă funcția de secretar de stat și coordonator al Departamentului pentru Situații de urgență din cadrul M.A.I. Acesta a declarat că nu are pretenții asupra lucrului făcut de Arafat, şi-a făcut foarte bine treaba la DSU, fiind un foarte bun profesionist.

Însă cu toate acestea, ministrul desemnat al Sănătății susține că planifică o discuţie la nivelul Guvernului, pentru ca Ministerul Sănătăţii să dețină un rol activ în gestionarea pandemiei de COVID-19 şi pentru ca să nu mai fie coordonate toate activităţile de către CNSU.

Discuție la nivelul Guvernului, despre MS în gestionarea pandemiei

”DSU şi-a făcut foarte bine treaba în România şi domnul doctor Arafat este un foarte bun profesionist (...) dar politica de sănătate şi sănătate publică o face Ministerul Sănătăţii. Măsurile de sănătate publică trebuie luate de Ministerul Sănătăţii. Nu se poate ca aceste măsuri cu impact pe sănătatea publică să fie aprobate de o altă structură, iar MS să răspundă...”, a afirmat Rafila, potrivit News.ro.

Ministrul desemnat al MS a anunțat că va iniția discuția despre rolul Ministerului Sănătăţii în gestionarea pandemiei și în relaţie cu CNSU.

”Voi avea o discuţie la nivelul Guvernului, încât acest mecanism să fie schimbat, iar Ministerul Sănătății să aibă toate pârghiile la dispoziţie, inclusiv date despre situaţia din timp real. Nu putem să lucrăm ca o anexă a unei supra-structuri”, a mai afirmat Rafila.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Noiembrie 2021 - 02 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.