O măsură bulversantă luată de un mare lanț de magazine din Râmnicu Sărat adâncește războiul dintre vaccinați și nevaccinați. Reprezentanții retailerului s-au gândit să îi separe pe cei imunizați de cei care nu au certificat verde cu garduri metalice, pe care le-au montat pe culoarului de acces. Imaginile au apărut în mediul online și au stârnit revoltă, mai cu seamă cu cât ambele categorii se întâlnesc printre raioane. 

Clienții unui lanț de hipermarketuri, întâmpinați de garduri care despart vaccinații de nevaccinați

Cei care au ieșit la cumpărături într-un hipermarket din Râmnicu Sărat au avut o surpriză neplăcută: un gard metalic înalt de aproape doi metri, montat în mijlocul holului de acces. Alt hipermarket al aceluiași lanț comercial, de această dată din Brașov, își întâmpină clienții cu un gard asemănător, cu folie transparentă pe toată suprafața, care separă magazinele neesențiale de restul.

Într-o parte au voie doar cumpărătorii imunizați, adică în zona magazinelor din galeria comercială, iar în cealaltă, unde este magazinul alimentar, atât vaccinații, cât și nevaccinații. Gardurile acoperite cu folie au apărut la finalul săptămânii trecute și sunt în toate orașele în care rețeaua are magazine.

Anchetă în Botoșani după sesizări privind evacuarea din biserică a credincioşilor vaccinaţi

Autoritățile sanitare din Botoșani vor demara o anchetă în cazul unor preoți acuzați că au cerut enoriașilor vaccinați să părăsească bisericile, a declarat, luni, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP), Monica Adăscăliței. Pe adresa instituției au fost transmise sesizări, însoțite de imagini video, conform cărora doi preoți din mediul rural ar fi solicitat enoriașilor imunizați să nu participe la slujbe, iar celor care purtau mască de protecție să renunțe la aceasta.

„Chiar avem nişte reclamaţii la nivelul DSP legat de faptul că, în două localităţi din judeţul Botoşani, preotul în timpul slujbei a recomandat ieşirea din biserică a persoanelor vaccinate, li s-a atras atenţia să nu poarte mască, chiar li s-a smuls masca de pe faţă. Vom face o anchetă în cursul acestei săptămâni şi vom lua legătura şi cu conducerea bisericii la nivelul judeţului Botoşani. Sunt şi filmaţi, sunt şi poze”, a afirmat Adăscăliţei.

Citeste si:
Bilanț Covid-19: 1.451 cazuri noi în ultimele 24 de ore în România
Bilanț Covid-19: 1.451 cazuri...

Oficialul DSP a declarat că au fost transmise sesizări similare şi de către unii dintre medicii de familie:„Sunt anumite zone, nu peste tot, pentru că avem şi preoţi care susţin această activitate de vaccinare şi chiar le recomandă enoriaşilor, dar avem şi aceste excepţii şi vom încerca să avem o discuţie în această săptămână cu reprezentanţii bisericii”, a adăugat Monica Adscăliţei.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Noiembrie 2021 - 09 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.