Slovacia ar putea fi următoarea țară din Europa care va introduce vaccinarea anti coronavirus obligatorie pentru cetățenii vârstnici.

Slovacia, pe cale să introducă vaccinarea anti-COVID-19 obligatorie

„Pentru mine, vaccinarea obligatorie pentru persoanele peste 65 sau 60 de ani ar fi ideală. Depinde de experți. Cred că chiar și peste 50 ar avea sens”, a declarat premierul Eduard Heger.

Slovacia este a treia țară din categoria cu cea mai proastă rată de vaccinare anti-COVID-19 din Uniunea Europeană, după Bulgaria și România. Statul se confruntă cu cel mai agresiv val al infecțiilor de coronavirus de la începutul pandemiei, iar sistemul medical este la limita puterilor de a mai face față numărului de bolnavi.

Heger a mai adăugat că se află în discuții desprea această opțiune cu avocații constituționali. În cazul în care restricțiile actuale, ce au fost adoptate săptămâna trecută nu vor da nici un fel de rezultate, se va lua în calcul și o carantină generală, a mai spus Heger.

Circa 45% din populația Slovaciei este complet vaccinată

Spitalele din Slovacia duc lipsă gravă de personal medical și nu mai au paturi gratuite echipate cu ventilatoare pentru bolnavi, lucru care îi pune pe medici în postura de a alege pe cine să salveze. 70% dintre bolnavii noi infectați cu coronavirus sunt nevaccinați. În Slovacia, Aproximativ 45% din populația Slovaciei, în prezent, este complet vaccinată.

Retail jobs

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Premierul a menționat că negociază cu coaliția în acest sens, însă se pare că va fi greu de ajuns la un acord. Trei partide din coaliția de patru se opun vaccinării obligatorii. Fostul premier Robert Fico și Smer-Social Democracy au și declarat că se vor opune vaccinării obligatorii la Curtea Constituțională.

„Sunt convins astăzi că nu există nicio altă cale decât vaccinurile dacă nu dorim valuri repetate și lockdown-uri. Aceste lucruri ne devorează economia, sănătatea și viețile oamenilor”, a mai declarat Eduard Heger.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Noiembrie 2021 - 04 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

{* *}

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.