Codul rutier ar putea trece prin unele modificări până la sfârșitul acestui an. Astfel, șoferii care vor încălca regulile de circulație în trafic, riscă să fie sancționați și amendați mai dur decât înainte.

Noi schimbări în Codul rutier până la sfârșitul 2021

Agenţii de la Rutieră au menționat că își doresc înăsprirea pedepselor pentru conducătorii auto care merg cu viteză mare, conduc haotic fără a semnaliza schimbarea direcției de mers în trafic și pentru șoferii care dau flash-uri, potrivit digi24.ro.

Prin urmare, șoferii care conduc neregulamentar, riscă să fie sancționați cu amenzi chiar și de 2.900 de lei, dacă modificările propuse de Poliție vor fi aprobate în Codul Rutier. Termenul de "conducere agresivă" apare pentru prima dată.

De asemenea, Poliția solicită pedepse mai drastice și pentru iubitorii de viteză. Acum, șoferii care depășesc limita de viteză cu 50 de kilometri la oră, pot rămâne fără permisul de conducere timp de 90 de zile. Noul Cod Rutier vine cu încă un prag de viteză.

Ce modificări se vor introduce din 2022

"Pentru depășirea vitezei cu mai mult de 70 de kilometri se atrage suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioada de 120 de zile", spune Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt IGPR.

Totodată, se preconizează înăsprirea pedepselor și pentru neacordare de prioritate sau depășire ilegală. Dacă la moment, șoferii care încălcau aceste reguli, rămâneau fără permis timp de 30 de zile, potrivit noilor modificări, vor rămâne pietoni pentru două luni.

Noul Cod Rutier ar putea să intre în vigoare până la sfârșitul acestui an. Noile modificări se datorează faptului că România a ajuns, din nou, pe ultimul loc în clasamentul european la capitolul siguranței rutiere.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Noiembrie 2021 - 03 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.