Moartea lui Benone Sinulescu a îndurerat o țară întreagă, dar mai cu seamă pe buzoienii care l-au iubit și pentru care el a fost mereu un exemplu. Aceștia îi pot aduce marelui artist în două locuri importante din orașul Buzău, iar anunțul a fost făcut chiar de Primăria orașului.

Un ultim omagiu pentru marele artist

Benone Sinulescu s-a stins din viață la vârsta de 84 de ani, în orașul Arad. A refuzat internarea în spital și a pierit chiar sub ochii soției sale, Elena Sinulescu. Artistul suferea de pneumonie, dar nici nu voia să audă de medici. În plus, cântărețul nu și-a dorit niciodată să își expună viața privată, vrând să fie recunoscut doar pentru cântecele frumoase cu care le-a umplut inimile românilor, de-a lungul anilor.

Familia, prietenii și cei care l-au iubit sunt înmărmuriți de durere. Primăria Buzău a anunțat că buzoienii îi pot aduce un ultim omagiu lui Benone Sinulescu atât în centrul orașului, în fața Primăriei, cât și în Parcul Crâng, la stejarul care îi poartă numele.

„Maestrul Benone Sinulescu a plecat să cânte doinele Buzăului în lumea celor drepţi. Născut pe 24 mai 1937, la Siriu, Benone Sinulescu a fost şi rămâne un «ambasador» şi un simbol ai Buzăului, prin muzica şi dragostea pentru locurile natale. Buzăul şi întreaga ţară l-au preţuit mereu. Cei care doresc să îi aducă un omagiu o pot face în cele două locaţii comemorative: Piaţa Dacia, în faţa Primăriei şi Parcul Crâng, la stejarul ce îi poartă numele”, a transmis Primăria Buzău.


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Noiembrie 2021 - 01 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.