Trenul de pe cursa București-Chișinău se va pune din nou în circulație începând din luna decembrie. Trenul Prietenia va circula din nou între cele două capitale ale meleagurilor românești.

Trenul Chișinău - București va circula din nou din decembrie

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioşteanu, aflat într-o vizită în Republica Moldova, a anunțat că trenul "Prietenia" de pe cursa Bucureşti-Chişinău va începe să circule din nou începând cu 12 decembrie, odată cu Noul mers al Trenurilor (2021-2022), potrivit Radio Chişinău.

Trenul care asigura legătura dintre cele două capitale a fost scos din circulație în luna martie 2020 din cauza pandemiei de coronavirus şi nu a mai fost reintrodus, chiar dacă CFR Călători a cerut acest lucru încă din vara acestui an.

La ce preț sunt biletele de tren pentru această cursă

Acum, se preconizează ca trenul Chișinău-București să circule de două ori pe săptămână, în condițiile în care înainte de pandemie acesta circula în fiecare zi. Costul biletelor la această cursă începe de la 25 de euro.

Preţul aproximativ al unei călătorii la această cursă ar putea fi de 135 RON (28 EUR) pentru vagonul cu 4 paturi și 290 RON (60 EUR) pentru compartimentele cu 2 paturi. Durata călătoriei este de aproximativ 13 ore. Trenul circulă prin Ungheni (Moldova) și Iași (România).


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Noiembrie 2021 - 05 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.