Un număr de 16 operatori economici au fost amendaţi cu o sumă totală de 154.000 lei pentru nereguli constatate în campania de reduceri Black Friday, a anunţat miercuri Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), într-un comunicat remis AGERPRES.

ANPC a aplicat amenzi usturătoare pentru 16 operatori economici

Companiile controlate administrează site-uri şi magazine cu vânzare directă şi au anunţat reduceri speciale în perioada de Black Friday.

Operatorii economici sancţionaţi sunt Flanco Retail SA, Galaţi; Altex Romania SRL, Galaţi; Staer International SA, Galaţi (site şi magazin); Dan Capitan SRL, Galaţi - www.bambooda.ro; Bibilel SRL, Galaţi - www.bibilel.ro; Quasar Comex SRL, Focşani - www.maxxonline.ro; Romferm SRL, Focşani - www.romferm.ro; Optical Investment Group SA, Piatra Neamţ; Pet Product SRL, Piatra Neamţ; Flanco Retail SA, Tg Neamţ; Jysk România SA, Roman; Jysk România SA, Piatra Neamţ; DM Drogerie Markt SRL, Roman; Robest Com SRL, Piatra Neamţ; Studio Moderna SRL, Piatra Neamţ; Ado Capricia SRL, Piatra Neamţ - www.capricia.ro; BNP Paribas Personal Finance SA PARIS, Sucursala Bucureşti (din incinta magazinului Dedeman Bacău).

Neregulile depistate de ANPC

Potrivit ANPC, comisarii instituţiei au constatat următoarele abateri: nu existau informaţii care să indice în mod clar şi neechivoc data la care încetează oferta şi faptul că aceasta se referă la stocul disponibil; preţul de referinţă afişat pe site nu era cel mai mic preţ practicat în ultimele 30 de zile, prin modul incorect de calcul al preţului redus creându-se premisa existenţei unui avantaj specific preţului, consumatorii fiind determinaţi să ia o decizie de tranzacţionare pe care nu ar fi luat-o dacă ar fi cunoscut realitatea; publicarea unor caracteristici nereale ale produselor oferite spre comercializare pe site, practici comerciale înşelătoare;

S-a mai identificat neconformitatea între informaţiile afişate la diferite pagini ale aceluiaşi site; afişarea sintagmei "super calitate la super preţ", fără a avea posibilitatea verificării avantajului specific al preţului sau al calităţii produselor; banca prezintă în cadrul ofertei promovate de Black Friday comisionul de zero lei la plata către comercianţi ca fiind un avantaj, în condiţiile în care toţi utilizatorii de card, indiferent de emitent, beneficiază de această reglementare.

Retail jobs

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Noiembrie 2021 - 10 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

{* *}

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.