Abuzuri oribile sunt pe cale să iasă la iveală, la Galați, după capturarea unui bărbat bănuit că racola copiii de la un centru de plasament.

„Vânătorul” de copii abandonați din Galați a fost reținut

Bărbatul a fost audiat ore în șir de anchetatorii care îl bănuiesc că ar fi abuzat mai mulți copii dintr-un centru de plasament din Galați. Pe doi dintre băieți, în vârstă de 11 și 13 ani, i-ar fi întâlnit în oraș, în zonele în care aceștia obișnuiau să meargă la cerșit. Sub pretextul că dorește să-i ajute, individul i-ar fi ademenit pe micuți în apartamentul său, unde s-au petrecut ororile.

Polițiștii l-au găsit pe presupusul suspect după ce reprezentanții centrului de plasament au sesizat dispariția copiilor. Bărbatul i-ar fi lăsat pe băieți închiși în locuința sa, de unde aceștia au fost scoși cu ajutorul pompierilor, pe fereastră.

„La data de 15 noiembrie a.c., poliţia a fost sesizată de instructorul de serviciu al unei case de tip familial, din municipiul Galaţi, cu privire la faptul că doi minori instituţionalizaţi, de 11 şi 13 ani, ar fi închişi în apartamentul unui bloc, de pe Bulevardul Dunărea, din municipiul Galaţi, fără posibilitatea de a ieşi.

Poliţiştii s-au deplasat imediat la adresa indicată, împreună cu un echipaj de pompieri, cei doi minori fiind extraşi printr-o fereastră a apartamentului, cu ajutorul pompierilor", a transmis Poliţia Judeţeană Galaţi.

În urma verificărilor, oamenii legii au stabilit că cei doi copii ar fi plecat voluntar, în urmă cu o zi, din casa de tip familial unde erau instituționalizați, și ar fi rămas peste noapte în apartamentul respectiv, împreună cu un bărbat de 32 de ani pe care îl cunoșteau. A doua zi, dimineață, acesta ar fi plecat și ar fi încuiat ușa.

Minorii rămași în locuință au sunat instructorul casei de tip familia, povestindu-i situația în care se aflau. În noaptea de 14/15 noiembrie, presupusul agresor le-ar fi oferit copiilor alcool, după care ar fi întreținut cu aceștia raporturi sexuale, a precizat sursa citată.

Citeste si:
Atacuri cu drone la graniță: alertă în Galați și Tulcea. MApN...
Atacuri cu drone la graniță:...

Individul a fost prins de polițiști și reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru viol. Marți, el a fost prezentat instanței, care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile. Din primele date, potrivit ziaruldeiasi.ro, reiese că bărbatul nu ar fi la prima abatere și ar mai fi molestat și alți minori. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați vor cere instanței arestarea preventivă a bărbatului.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Noiembrie 2021 - 09 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.