Organizaţia Mondială pentru Sănătatea Animalelor (OIE) a primit mai multe rapoarte în ultimele zile cu privire la focare de gripa aviară ce se răspândesc rapid în țări din Europa și Asia.

Gripa aviară se răspundește rapid în Europa și Asia

Gripa aviară a pus pe jar întreaga industrie avicolă, după ce anterioarele focare au dus la sacrificarea a zeci de milioane de păsări. Totodată, din cauza gripei, sunt introduse și restricțiile comerciale.

Epidemiologii sunt alarmați și ei, deoarece oamenii se pot ușor infecta cu acest virus. China a înregistrat în decursul acestui an 21 de infecţii umane cu tulpina H5N6, mai multe decât s-au raportat în anul anterior.

În Coreea de Sud a fost depistat un focar de gripa aviară la o fermă cu 770.000 de păsări din Chungcheongbuk-do. Potrivit raportului trimis de Coreea de Sud către OIE, toate păsările de la ferma din Chungcheongbuk-do au fost sacrificate.

Focar de H5N1 la o fermă de păsări din Norvegia

Japonia a înregistrat primul focar de gripă din sezonul de iarnă 2020-2021, la o fermă de păsări din nord-estul ţării, cu tulpina H5N8.

În Europa, un focar cu tulpina H5N1 a fost depistat la o fermă cu 7.000 de păsări din regiunea Rogaland, din Norvegia. Astfel de focare sunt caracteristice sezonului de toamnă, virusul fiind răspândit de păsările sălbatice migratoare.

Guvernul belgian a anunțat un nivel ridicat privind riscul de gripă aviară în întreaga ţară. Acesta a ordonat ca începând de luni, păsările să fie ţinute închise, după ce o variantă foarte patogenă a fost descoperită la o gâscă sălbatică în apropiere de Antwerp. Aceleași măsuri au fost aplicate și în Franţa şi Olanda, ţări vecine Belgiei.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Noiembrie 2021 - 04 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.