Comisia Europeană a decis să recunoască certificatele de vaccinare anti-COVID-19 eliberate în Republica Moldova. Aceeași procedură se aplică și în cazul certificatelor de vaccinare eliberate în Georgia, Serbia și Noua Zeelandă. 

UE a decis recunoaștere certificatelor de vaccinare a 4 țări

"Aşa cum am fost alături de partenerii noştri în lupta împotriva pandemiei, continuăm să lucrăm împreună pentru a ne deschide în siguranţă. Aducem veşti bune înaintea reuniunii ministeriale a Parteneriatului Estic. Astăzi, salut faptul că Georgia, Republica Moldova, precum şi Serbia s-au alăturat sistemului nostru de certificat digital COVID şi aştept cu nerăbdare ca mai mulţi vecini ai noştri să se conecteze cât mai curând posibil", a declarat comisarul european pentru extindere, Oliver Varhelyi.

Decizia Comisiei Europene este valabilă începând cu 16 noiembrie. În urma acestei decizii, certificatele COVID-19 eliberate de Noua Zeelandă sunt de asemenea, recunoscute.

49 de țări și teritorii sunt conectate sistemul Certificatului Digital COVID al UE

În urma deciziei, cele patru ţări vor fi conectate sistemului UE şi certificatele emise de țările lor vor fi acceptate în aceleaşi condiţii ca Certificatul Digital COVID al UE. Respectivele țări vor accepta certificatul european pentru călătoriile dinspre Uniunea Europeană către respectivele ţări.

Potrivit comisarului european, Oliver Varhelyi, în urma deciziei aprobate luni, 49 ţări şi teritorii de pe cinci continente sunt conectate la sistemul Certificatului Digital COVID al UE.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Noiembrie 2021 - 05 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.