Ziua Dobrogei va fi marcată duminică, la Tulcea, la ora 12,00 la Monumentul Independenţei, printr-un ceremonial militar al Forţelor Navale Române, evenimentele organizate de autorităţi cu acest prilej începând încă de vineri.

Ziua Dobrogei, program de sărbătoare

Potrivit unui comunicat de presă al Statului Major al Forţelor Navale (SMFN), militarii vor depune coroane de flori, duminică, la Monumentul Independenţei în cinstea eroilor martiri care s-au jertfit pentru întregirea ţării.

Evenimentele organizate la Tulcea de Ziua Dobrogei au început vineri, atunci când Consiliul Judeţean a premiat câştigătorii concursului "Dobrogea, pământ românesc", ansamblul Baladele Deltei a anunţat câştigătorii concursului de urări dedicat Dobrogei, iar la Muzeul de artă a avut loc finisajul expoziţiei concurs Bienala de pictură Alexandru Ciucurencu.

Expoziţia foto-documentară "Ştefan Borş”

De asemenea, Muzeul de Istorie şi Arheologie găzduieşte începând de duminică expoziţia foto-documentară "Ştefan Borş, o personalitate în slujba dobrogenilor şi a Dobrogei".

"În mai multe rânduri, Ştefan Borş a fost primar al municipiului Tulcea, a fost preşedinte al Consiliului Judeţean, a fost membru şi preşedinte al Camerei de Comerţ, membru în Comitetul Băncii Naţionale a României şi demnităţile ar putea continua. În calitate de antreprenor, de numele lui se leagă mai multe edificii publice, una dintre cele mai cunoscute clădiri fiind Administraţia pescăriilor statului", a declarat pentru AGERPRES muzeografa Institutului de Cercetări Eco-Muzeale "Gavrilă Simion" (ICEM), Mădălina Ciocoiu.

Condițiile de intrare la spectacol

Expoziţia organizată de ICEM va fi deschisă până în luna mai a anului viitor.

Totodată, Primăria municipiului Tulcea şi Ansamblul Baladele Deltei organizează duminică, începând cu ora 16,00, la Teatrul Jean Bart, "Ziua Dobrogei", spectacol în timpul căruia vor susţine recitaluri Laura Mocăniţă, Georgeta Nichifor, Costel Atanasof, Laura Ileana Feraru şi Constantin Enceanu. Accesul se va face pe baza invitaţiei care se va acorda persoanelor cu certificat de vaccinare sau care deţin dovada trecerii prin boală în ultimele 180 de zile, conform legislaţiei de prevenire şi combatere a COVID-19, informează Agerpres.

Citeste si:
Fritz a sesizat DNA despre o posibilă fraudare a mai multor...
Fritz a sesizat DNA despre o...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Noiembrie 2021 - 10 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.