Un start-up medical cu sediul la Ierusalim lansează primul şi singurul kit de test de sarcină rapid pe bază de salivă din lume. Testul va fi scos pe piață la începutul anului viitor.

 

Primul test de sarcină pe bază de salivă

Salignostics, firma care a inventat testul pe bază de salivă, a finalizat cu succes toate testele clinice, realizate în Israel pe mai mult de 300 de femei, atât însărcinate, cât şi neînsărcinate, finalizând și mii de teste analitice.

Specialiștii au pornit de la aceleaşi principii utilizate pentru dezvoltarea SaliCov - kitul de testare rapidă pentru identificarea virusului COVID. Kitul de sarcină Salistick are proprietatea de a detecta hormonul de sarcină β-hCG în salivă şi oferă rezultate de detectare a unei sarcini timpurii.

68% dintre femei preferă un test de sarcină pe bază de salivă

Piaţa globală anuală a testelor de sarcină are o estimare de peste 2 miliarde de dolari, fiind vândute anual sute de milioane de teste. Potrivit cercetărilor efectuate de Salignostics, peste 68% dintre femeile intervievate ar recurge la un kit de testare bazat pe salivă în locul testelor tradiţionale de identificare a unei sarcini.

Kitul de testare COVID pe bază de salivă al companiei Salignostics a primit marca CE din partea Uniunii Europene pentru a fi vândut în întreaga Europă. Totodată, acesta este singurul test rapid de testare a virusului COVID bazat pe salivă inclus în programul de accelerare RADx al Institutului Naţional de Sănătate din SUA. De-a lungul pandemiei, compania a furnizat sute de mii de kituri în toate țările din Europa şi Africa.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Noiembrie 2021 - 11 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.