Aproximativ 1.000 de creștini așteaptă la coadă la pelerinajul de Sfântul Mina din Bucureşti pentru a se închina la moaște. Traseul până la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Mina”- Vergu a fost delimitat cu ajutorul unui gard.

Pelerinajul Sfântului Mina din București. Credincioșii stau la coadă

Mii de creștini au venit joi la pelerinajul de Sfântul Mina din Capitală. Special pentru pelerini a fost modelat un trotuar cu garduri care duce la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Mina”-Vergu. În racla sfântă se adăpostește un fragment din moaştele sfântului Mina și se află în curtea bisericii.

Din anul 1874, biserica „Sfântul Mucenic Mina" din Bucureşti păstrează fragmente din moaştele Sfântului Mina. Acestea au fost aduse de la Mânăstirea „Sfântul Mina" din Egipt şi puse într-o raclă realizată în anul 1941, cu sprijinul arhiereului Veniamin Pocitan. Acum moaştele Sfântului Mina se află într-o nouă raclă, sfinţită pe 9 noiembrie 2011 de Patriarhul României.

În ce orașe se mai află moaște ale Sfântului Mina

Moaştele Sfântului Mina se află şi în Catedrala mitropolitana din Iaşi unde credincioșii se pot închina. Printre moaştele celor 32 de sfinţi, în această Catedrală se află şi un fragment din moaştele Mucenicului Mina.

Totodată, și în Biserica „Sfântul Mina" din cartierul Obcin (Suceava) se găsesc două fragmente din moaştele Sfântului Mina. Acestea au fost aduse din Grecia în august 2001 de către Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Noiembrie 2021 - 02 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.