Neculai Miron, primarul comunei Bosanci, din Suceava, aflat la sediul Inspectoratului Școlar Județean Suceava, a făcut declarații halucinante după ce a participat la un protest față de școala online. Edilul a spus că nu este vaccinat și nici nu are de gând să se imunizeze, argumentând că prin acest proces se urmăresc interese economice. 

 

Declarații halucinante ale unui primar din Suceava

Neculai Miron a participat miercuri la un protest al părinților din localitate față de școala online. Aceștia erau nemulțumiți de restricționarea accesului la educație și de regula conform cărora școlile în care imunizarea cadrelor didactice este sub 60 la sută să-și desfășoare orele online. Părinți și profesori au ieșit în stradă, aclamând că dreptul fundamental la educație este garantat de Constituție și nu poate fi limitat prin măsuri discriminatorii.

Conducerea școlii i-a întâmpinat pe manifestanți și le-a cerut să desemneze o delegație pentru discuții. Primarul comunei a făcut parte din delegația de reprezentanți ai celor aproape 500 de participanți, mare parte dintre ei copii, la Marșul Dreptului la Educație, iar cu toții au mers pe jos de la Bosanci până în fața sediului ISJ Suceava.

Edilul a izbucnit după ce unul dintre reprezentanții ISJ a descris acțiunea drept iresponsabilă, referindu-se la faptul că micuții au fost aduși pe jos, într-o zi friguroasă, peste 10 kilometri.

„La ora actuală, consilierul meu personal este vaccinat de trei săptămâni, este bolnav, şi are urmări în urma vaccinului. Din fază incipientă trebuie trataţi oamenii, nu să se urmărească interese economice în vânzarea vaccinurilor achiziţionate la preţuri exorbitante şi să justifice aceste vaccinuri, aşa cum spuneau consătenii mei, punându-se presiune asupra cadrelor didactice, asupra populaţiei să se vaccineze.

(…) Avem consilier din cadrul Primăriei Bosanci care lucrează la ATI la Suceava. Suntem conştienţi şi suntem informaţi de ceea ce se întâmplă în secţia ATI de la Suceava. Sunt 18 paturi la ATI Suceava, atât. Şi acolo sunt trataţi oamenii. Toţi cei care au fost trataţi cu Arbidol sunt trataţi şi nu au nicio problemă. Este o gripă severă, este o gripă accentuată şi poate fi tratată într-un mod normal fără a cheltui miliarde pe lucruri care nu folosesc la nimic”, a declarat Miron.

„Eu, ca primar, nu sunt vaccinat şi nici nu mă vaccinez atâta vreme cât medicii specialişti din localitate şi Suceava mi-au spus că ei şi familiile lor nu se vaccinează. Cum puteţi să ne impuneţi nouă sau cadrelor didactice să ne vaccinăm pe ceva experimental?”, a mai spus alesul local.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Noiembrie 2021 - 12 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.