Persoanele care publică în mediul online imagini cu mașinile parcate neregulamentar unde se poate vedea numărul de înmatriculare, pot primi amenzi usturătoare, potrivit legii.

Poze din trafic cu numărul mașinii vizibil. Ce riscă internauții

În conformitate cu legea, dacă într-o poză publicată în mediul online, numărul de înmatriculare al mașinii se poate distinge, proprietarul autoturismului are dreptul să depună o plângere la autoritatea care se ocupă de supravegherea prelucrării datelor personale.

Amenda pentru o astfel de faptă poate ajunge și până la 30 de mii de lei. În situația în care ulterior maşina este vandalizată, stăpânul este în drept să ceară despăgubiri în instanţă.

Șoferii care parchează neregulamentar ajung pe site-urile de socializare

Potrivit legii, informaţiile legate de numerele de înmatriculare ale mașinilor reprezintă date cu caracter personal, deoarece aceste informații ajută la identificarea în mod indirect a proprietarilor de mașini, persoane fizice ale vehiculelor respective.

De mai mult timp, pe site-urile de socializare există grupuri sau chiar la liber se fac publice poze cu mașinile șoferilor care fac boroboațe în trafic, în special cei care parchează neregulamentar.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Noiembrie 2021 - 12 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.