Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi dimineaţa, mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă pentru zone din şase judeţe situate în Transilvania, ce vor fi valabile în orele următoare.

Cod galben de ceață în unele județe din Transilvania

Până la ora 11:00, în judeţele Sibiu (localităţile: Sibiu, Mediaş, Agnita, Dumbrăveni, Tălmaciu, Sălişte, Copşa Mică, Şeica Mare, Şelimbăr, Miercurea Sibiului, Axente Sever, Slimnic, Laslea, Dârlos, Cristian, Şura Mare, Turnu Roşu, Târnava, Brateiu, Blăjel, Iacobeni, Alma, Şura Mică, Hoghilag, Boiţa, Valea Viilor, Tilişca, Şeica Mică, Apoldu de Jos, Brădeni, Chirpăr, Merghindeal, Avrig, Racoviţa, Porumbacu de Jos, Arpaşu de Jos, Cârţa).

Alba (zona joasă), Mureş (zona joasă), Harghita (zona depresionară) şi Braşov (localităţile: Făgăraş, Recea, Mândra, Voila, Viştea, Ucea, Lisa, Beclean, Sâmbăta de Sus, Drăguş), se va semnala local ceaţă, care va determina reducerea vizibilităţii sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri.

Cât va fi valabil codul galben de ceață

De asemenea, până la ora 10:00, ceaţă va fi şi în zona joasă a judeţului Cluj, potrivit Agerpres.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Noiembrie 2021 - 09 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.