Daniel Băluță, primarul Sectorului 4 al Capitalei, a anunțat magistrala de metrou M2 se va extinde cu 3 stații. Durata proiectului este de 9 luni, iar costurile au fost aproximate la o valoare de 5 milioane de lei.

Magistrala M2, prelungită cu 3 stații de metrou

Primarul Sectorului 4 al Capitalei, Daniel Băluță, a anunțat că a fost semnat studiul de fezabilitate și prefezabilitate pentru realizarea extinderii stației de metrou pe magistrala M2. Prin urmare, comuna Berceni va deveni comuna care va beneficia de metrou.

„Cel mai probabil vom avea trei stații de metrou, vom avea aferente și trei parcări tip Park and Ride, astfel încât investiția pe care deja o derulează Sectorul 4 prin programul operațional pentru infrastruztură mare va fi continuată. Durata de execuție a acestor demersuri este de 9 luni, conform contractului, astfel încât, în cursul anului 2022, ne vom afla în situația în care vom putea să scoatem la licitație aceste lucrări de construcție pentru extinderea magistralei M2.”, a anunțat Băluță.

Primarul Sectorului 4 a mai menționat că nu este vorba doar despre o construcție, deoarece în acest proiect sunt incluse și garniturile de metrou aferente, astfel încât timpul de așteptare al călătorii din sudul Bucureștiului și din județul Ilfov să nu depășească 2 minute, 2 minute și jumătate.

Cât va costa construcția celor 3 stații de metrou a magistralei M2

„Costul pe care îl presupune acest studiu de fezabilitate și prefezabilitate este de 5 milioane de lei. (...) Dezvoltarea magistralei M2 vine împreună și cu un alt program guvernamental, de care Sectorul 4 sunt convins că va beneficia, și anume realizarea inelului median, cu cele două piese care se găsesc în interiorul Sectorului 4 și mă raportez aici la cele două pasaje rutiere, pasajul de pe șoseaua Turnu Măgurele peste bulevardul Metalurgiei și al doilea pasaj care traversează șoseaua Berceni, ajutând în felul acesta pe toți cei care se îndreaptă fie din spre București către Ilfov, fie din spre Ilfov către București, să nu mai piardă zeci de minute la nivelul intersecției cu șoseaua Berceni.”, a mai precizat primarul Sectorului 4.

Citeste si:
Stația de metrou Tudor Arghezi este inaugurată astăzi
Stația de metrou Tudor...

Băluță a declarat că împreună cu președintele au identificat în zona de sud a Bucureștiului o regiune cu un potențial de dezvoltare extraordinar. Iar până la moment, mai multe firme au investit în Sectorul 4 al Capitalei.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Noiembrie 2021 - 02 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.