Poliţiştii de frontieră de la Galați au identificat doi cetăţeni din Republica Moldova, un bărbat în vârstă de 36 de ani şi o femeie în vârstă de 28 de ani, care au prezentat două teste negative COVID-19, acestea fiind false.

Au încercat să intre în România cu teste COVID false

Potrivit oamenilor legii, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, doi cetăţeni din Republica Moldova, un bărbat în vârstă de 36 de ani şi o femeie în vârstă de 28 de ani, pasageri ai unui microbuz, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru a intra pe teritoriul României.

În timpul procedurii de control, cei doi au prezentat reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi două teste PCR la COVID-19 cu rezultate negative. Autoritățile au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea testelor și au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora testele celor doi cetățeni moldoveni s-au dovedit a fi false.

Cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals

După ce adevărul a ieșit la iveală, tinerii au declarat că au făcut testele PCR la o clinică din Republica Moldova şi nu erau la curent cu faptul că acestea sunt falsificate.

Poliţiştii de frontieră au început să cerceteze acest caz sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals, pentru a stabili cine se face vinovat pentru falsificarea actelor, iar la final urmează ca responsabilii de infracțiune să fie trași la răspundere conform legii.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Noiembrie 2021 - 02 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.