Direcţia de Sănătate Publică a amendat spitalul din Târgu Cărbuneşti, judeţul Gorj, deoarece unitatea medicală nu avea nici măcar medicamente pentru tratamentul COVID-19, care trebuiau să fie asigurate de Ministerul Sănătății.

Amendă pentru lipsa de medicamente dintr-un spital din județul Gorj

Directorul Spitalului din Târgu Cărbunești a fost sancționat cu o amendă de 10.000 lei pentru că, în urma unei verificări, anumite medicamente nu s-au găsit în stocul unității medicale. Pe lângă Fraxiparină, care lipsea cu desăvărșire, spitalul nu avea nici Remdesivir şi Tocilizumab, medicamente necesare pentru tratamentul bolnavilor cu COVID-19.

Medicul Mădălina Roibu, directorul medical al Spitalului din Târgu Cărbuneşti, este de părere că amenda a fost aplicată în mod injust, deoarece solicitarea medicamentelor a fost făcută la DSP, însă la spital acestea nu au ajuns.

Alimentarea cu oxigen de la spitalul din Târgu Cărbunești s-a oprit brusc câteva săptămâni în urmă

Chiar dacă medicul nu este de acord cu această sancționare, medicul susține că nu va contesta amenda deoarece nu vrea să le supună pe colegele sale unui stres suplimentar.

În urmă cu aproximativ 3 săptămâni, alimentarea cu oxigen din spitalul din Târgu Cărbunești a încetat să funcționeze brusc. În acel moment, în spital erau internați 150 de bolnavi, iar cel puțin 80 dintre pacienți au avut nevoie de suport cu oxigen. Planul Roșu a fost activat, iar în urma acestei întâmplări, cinci bolnavi au decedat. Poliţia a deschis și un dosar penal pentru ucidere din culpă.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Noiembrie 2021 - 11 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.