Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni dimineaţa, mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă, valabile în 16 judeţe, în orele următoare.
 

Cod galben de ceață în 16 județe din țară

Potrivit meteorologilor, până la ora 11:00, în judeţele Gorj (zona joasă), Olt şi Dolj, se va semnala local ceaţă, care va determina scăderea vizibilităţii sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri.

Până la ora 10:00, în zonele depresionare ale judeţelor Harghita, Covasna şi Braşov, dar şi în judeţele Alba (localităţile: Alba Iulia, Cugir, Sebeş, Vinţu de Jos, Pianu, Şpring, Ciugud, Şibot, Săliştea, Gârbova, Câlnic, Cut, Blandiana) Braşov (localităţile: Făgăraş, Hoghiz, Mândra, Voila, Şercaia, Comana, Viştea, Ucea, Părău, Ungra, Beclean), Sibiu (în: Sibiu, Avrig, Tălmaciu, Sălişte, Şelimbăr, Ocna Sibiului, Miercurea Sibiului, Porumbacu de Jos, Orlat, Cristian, Şura Mare, Turnu Roşu, Arpaşu de Jos, Şura Mică, Tilişca, Apoldu de Jos, Cârţa), va fi ceaţă care determină reducerea vizibilităţii local sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri.

Avertizările de fenomene periculoase imediate

Cod galben de ceaţă este până la ora 9:00 şi în judeţele Galaţi, Vrancea (zona joasă), Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, Teleorman şi Constanţa, în zona continentală, dar şi în localităţile Medgidia, Murfatlar, Mihail Kogălniceanu, Cogealac, Negru Vodă, Nicolae Bălcescu, Castelu, Poarta Albă, Ciocârlia, Amzacea, Cuza Voda, Mereni, Comana, Bărăganu, Târguşor, Fântânele, Tortoman şi Grădina, transmite Agerpres.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Noiembrie 2021 - 10 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.