Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti (CPCMB) a verificat respectarea prevederilor legale din domeniu în zonele alimentare ale magazinelor Carrefour Băneasa şi Mega Image Baloteşti, în urma controalelor fiind aplicate amenzi în valoare de 13.000 lei, conform unui comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.
 

Amenzi ANPC pentru Carrefour Băneasa și Mega Image Balotești

Printre deficienţele constatate se numără: comercializarea unor legume şi fructe cu modificări organoleptice (consistenţă moale, mucegai, lovituri mecanice); igienizarea necorespunzătoare a interiorului rotisorului (resturi alimentare, urme de arsuri, strat gros de grăsime, grilajul de la gura de ventilaţie murdar); comercializarea unor produse de cofetărie cu zone cu mucegai de culoare alb-gri; utilizarea, în spaţiul de prezentare în vederea comercializării produselor de cofetărie a unor vitrine cu prăjituri şi torturi unde a fost constatată prezenţa de praf şi resturi alimentare; în laboratorul de panificaţie existau agregate cu prezenţă de praf şi grăsime arsă în start gros; în laboratorul cofetărie-patiserie, în camera frigorifică de depozitare a preparatelor semifinite, exista un agregat de răcire în vecinătatea căruia a fost constatată o zonă cu depuneri consistente de praf, grăsime, zone de rugină şi mucegai din cauza condensului.

În afară de amenzi, comisarii CPCMB au dispus oprirea definitivă şi retragerea din circuitul consumului uman a produselor alimentare cu deficienţe şi oprirea temporară de la prestarea serviciului de rotisat (rotisor) - Mega Image, informează Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Noiembrie 2021 - 11 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.