Autoritatea Naţională de Protecţie a Concumatorilor a depistat o serie de nereguli în supermarketurile Lidl, Profi şi Carrefour din Ploieşti. Magazinele au fost amendate și temporar închise. Printre neregulile depistate se numără produse cu termenul de valabilitate expirat, murdărie şi muşte în spaţiile de producere a pâinii şi a produselor de cofetărie.

Supermarketuri amendate de ANPC pentru o serie de nereguli

Șapte magazine aparţinând Rewe Romania SRL, Profi Room Food SRL, Lidl Discount SRL şi Carrefour Romania SA au fost verificate, depinstându-se multiple abateri de la prevederile legale. În urma controalelor s-au aplicat 12 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 180.000 lei.

Magazinele au primit măsuri complementare care presupun:

- oprirea definitivă de la comercilizare şi retragerea din circuitul consumului uman a aproximativ 700 kg produse alimentare in valoare de peste 10.000 lei.

- oprirea temporară de la comercilizare a 2,3 tone de produse alimentare, în valoare totală de circa 14.000 lei.

- 5 măsuri de oprire temporară a prestării serviciului la raioanele cu vitrină asistată, vitrinele cu produse congelate, cele cu produse calde, cele cu produse refrigerate, zonele de brutărie.

- 2 propuneri de închidere a anumitor raioane (panificaţie, preparate din carne şi produse de cofetărie), pe o durată de cel mult 6 luni.

Ce nereguli au fost depistate de ANPC în urma verificărilor

Potrivit controalelor efectuate de reprezentanții ANPC, s-au depistat următoarele încălcări:

- legume şi fructe depreciate calitativ sau nesortate

- comercializarea unor produse cu data limită de consum depăşită

- nerespectarea temperaturii de păstrare a produselor calde, de minimum +60 grade C, la raionul gastro

- nerespectarea temperaturii indicate de producători, pentru o serie de produse alimentare, una dintre vitrine fiind chiar spartă, fapt care făcea imposibilă asigurarea temperaturii corecte

- tăvile pentru coacerea pâinii prezentau resturi arse, iar cuptorul nu era curăţat corespunzător

Citeste si:
Programul magazinelor de Crăciun 2022 și Revelion 2023
Programul magazinelor de...

- prezenţa, sub tăvile unora dintre vitrine a unui lichid de scurgere cauzat de funcţionarea defectuoasă a agregatului frigorific

- în spțiile de producţie a pâinii si a produselor de panificatie, precum şi în laboratorul de cofetărie a fost constatată prezenţa mustelor

- sistemul de ventilaţie era necurăţat, prezentând masive depuneri de praf şi grăsime

- utiizarea unor rasteluri şi a unor tăvi ruginite şi deteriorate.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Noiembrie 2021 - 01 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.