Un medic din Braşov a fost arestat de poliție după ce ar fi fost prins chiar în momentul în care lua bani de la rudele unui bolnav pentru ca acesta să îi facă o operaţie la un spital de stat.

Medic din Brașov, arestat pentru luare de mită

Medicul acuzat de luare de mită este cardiolog la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov. Acesta ar fi fost prins în flagrant atunci când încasa suma de 8.000 de lei sub formă de mită. Anterior, doctorul mai primise suma de 2.000 de lei de la una din rudele pacientei. Banii încasați ar fi trebuit să fie ajungă la întreg personalul care lua parte la intervenție.

„Au fost întocmite actele procedurale, iar procurorul de caz a apreciat că, dată fiind situația, nu neapărat dată fiind situația pandemică din țară, dar eforturile pe care le depun alți medici, suma de bani foarte mare, respectiva persoană prezintă pericol public, astfel încat a dispus reținerea pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să formuleze o propunere judecătorul pentru arestarea preventivă a respectivei persoane.”, a declarat Claudiu Sandu, procurorul Parchetului Tribunalului Braşov.

Poliția a deschis o anchetă în acest caz

Inițial, medicul a încasat suma de 2.000 de lei după ce bolnava a fost operată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov. La doar câteva zile de la intervenție, cardiologul ar mai fi primit încă 8.000 de lei din partea rudelor femeii operate chiar în cabinetul său, aflat într-o clinică privată din oraș.

Doctorul a fost prins de oamenii legii la scurt timp după ce și-ar fi însușit șpaga. Acesta urmează să fie audiat și să afle dacă va ajunge în arest preventiv. Poliția a pornit o anchetă pe baza acestui caz.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Noiembrie 2021 - 04 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.