Direcția de Sănătate Publică București a anunțat că se aplică reguli noi privind testatea persoanelor suspecte cu COVID-19 din Capitală. Începând de marți, persoanele care prezintă simptome specifice infecției coronavirus pot face o programare pentru testare la numărul de call center al DSP sau online.

Noi reguli pentru testarea Covid-19 la domiciliu în București

DSU a adoptat noi reguli de testare a persoanelor suspecte cu coronavirus pentru a ușura munca și a scădea tensiunea ce pică pe serviciul de ambulanță, care a fost extrem de solicitat în ultimele săptămâni pentru testarea la domiciliu.

De acum, persoanele care prezintă anumite simptome ale infecției COVID-19, pentru a solicita testarea la domiciliu, pot apela numărul de Call Center al DSP București, 021-9462, unde operatorii vor înregistra solicitarea de testare și o vor transmite în cel mai scurt timp Serviciului de Ambulanță București-Ilfov.

Formular online de testare COVID-19

Totodată, pentru eficientizarea procesului de solicitare a testării COVID-19 la domiciliu, împreună cu STS a fost creat un formular online de testare pe site-ul DSP București.

Testarea la domiciliu este adresată doar persoanelor care prezintă anumite simptome specifice infecției de coronavirus conform metodologiei stabilite de Institutul Național de Sănătate Publică.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Noiembrie 2021 - 02 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.