Societatea de Obstetrica și Ginecologie din România (SOGR) vine cu un avertisment puternic la adresa femeilor însărcinate și le încurajează să se vaccineze anti-COVID-19.

Gravidele sunt încurajate să se vaccineze anti-COVID

„Vaccinarea este o procedură care salvează vieți, care ne ferește de forme grave și care contribuie la nașterea unui copil sănătos! Femeile se pot vaccina dinainte de a fi gravide, în timpul sarcinii, încă din primul trimestru al sarcinii, dar și în lăuzie. Infecția sarcinii este mai periculoasă, ca manifestare, decât în afara acesteia”, a transmis prof. univ. dr. Daniel Mureșan, prim vice-președintele SOGR, citat de Ro Vaccinare.

Medicii menționează că este recomandată vaccinarea anti-COVID-19 pentru femeile gravide sau care alăptează, fiind singura soluție care poate reduce riscurile îmbolnăvirii și pe cele asociate trecerii prin boală (complicații pentru mamă și copil, risc de naștere prematură, de admisie în terapie intensivă, risc de deces).

Retail jobs

Președintele Societății de Obstetrică și Ginecologie din România, mesaj pentru viitoarele mame

Recent și prof. univ. dr. Radu Vlădăreanu, președintele Societății de Obstetrică și Ginecologie din România, a venit cu un îndemn pe pagina de Facebook Ro Vaccinare, pentru femeile însărcinate în legătură cu această perioadă de pandemie. Acesta susține că viitoarele mămici ar trebuie să se imunizeze pentru a nu risca viața lor și a fătului.

“Nu amânați vaccinarea până după naștere! Ar putea fi prea târziu. Nu vă riscați viața și viața copilului pe care îl așteptați. Cu un singur gest simplu, sigur și la îndemână, puteți să vă protejați, împreună cu bebelușul”, a transmis el atunci.

Citeste si:
Bilanț COVID-19 în România: 300 de cazuri noi în ultimele 24 de ore
Bilanț COVID-19 în România:...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Noiembrie 2021 - 12 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.