Se arată o rază de lumină în tăvălugul scumpirilor. Alocațiile și pensiile vor crește de la începutul anului viitor, a anunțat ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Turcan a anunțat cu cât vor fi mai mari pensiile și alocațiile din 2022

De la 1 ianuarie 2022, pensiile se vor majora cu 6%, „pentru că atât s-a putut”, a spus ministrul Muncii, Raluca Turcan. Oficialul a subliniat că nu se puteau lua bani de la investiții, astfel încât să fie majorat procentul pensiilor.

Mai exact, la o pensie de 1.000 de lei, creșterea va fi de 60 de lei, iar la o pensie de 2.000 de lei va fi dublă, de 120 de lei. Cel mai probabil, cei cu pensii mai mari vor simți aceste schimbări, în timp ce bătrânii cu pesii mici vor fi îngenuncheați de scumpirile din ultima vreme, care se preconizează a atinge apogeul de sărbători.

Tot de la 1 ianuarie anul viitor alocațiile vor fi majorate cu 20%. Mesajul Ralucăi Turcan vine după ce PSD a anunțat că nu susține guvernul Ciucă. Turcan afirmă că PSD a vrut majorări cu 16 miliarde de lei în plus față de creșterile de 133 de miliarde de acum. „De unde am putea aloca acești bani?", întreabă ea. Conform acesteia, un efort realist și sustenabil bugetar pentru anul viitor înseamnă:


  • creșterea alocațiilor cu 20% de la 1 ianuarie, deci un plus de aproximativ 350 de milioane lei lunar, suplimentar peste cheltuiala de anul acesta;

  • indexarea pensiilor cu minim 6%, intenția fiind ca această creștere să fie mai mare;

  • menținerea direcției de creșterea a salariului minim prin dialog cu partenerii sociali.

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Noiembrie 2021 - 08 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.