Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, luni după-amiază, într-o conferință de presă, că în data de 8 noiembrie va începe școala, însă vineri va fi anunțat în ce mod, care va fi „adaptat realităților”. Oficialul a completat că numărul de teze se reduce în acest an; vor fi cu prezență fizică și vor putea fi susținute începând cu 6 decembrie. 

Anunțul ministrului Sorin Cîmpeanu: În 8 noiembrie școala va începe, vineri vom vedea în ce mod


 • Două săptămâni de vacanță a fost maximum ce poate fi recuperat.

 • În data de 8 noiembrie, școala va începe. Există un document în care s-au prezentat o serie de măsuri propuse spre adoptare prin ordin comun.

 • Ministrul Edcuației rămâne consecvent principiului ca școlile să funcționeze cu prezență fizică.

 • Vom avea consultări cu autoritățile sanitare și vineri vom vedea care va fi modul de deschidere a școlilor, având ipoteza de bază a prezenței fizice și având propunerea pentru un mod de funcționare adaptat realităților.

 • Nu vom ajunge ca, dacă să spunem ca în jumătate de țară avem rată de infectare scăzută, să nu poată funcționa cu prezență fizică acele școli.

 • Am decis să reducem numărul de teze în acest an. La clasa a VIII-a – doar 2 teze în loc de 3, cu prezență fizică. Pentru liceu am redus de la 4 la 3 teze.

 • Se reduce și numărul de note necesare la o materie pentru încheierea mediei, la două note.

 • Tezele vor putea fi susținute începând cu 6 decembrie.

 • Testele pe bază de salivă vor ajunge în școli săptămâna viitoare.

 • Toate inspectoratele școlare județene au afișat rata de vaccinare. Sunt multe situații în care rata de vaccinare e peste 90%. La nivelul fiecărei școli va fi publicată rata de vaccinare, fără date afectate de GDPR.

 • Centrele educaționale exced competențele Ministerului Educației. Așa cum Ministerul Educației nu autorizează nici cafenelele, nu autorizează nici centrele educaționale.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Noiembrie 2021 - 03 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.